Wednesday, April 15, 2009

The long good friday...




Långfredagen var länge den absolut tråkigaste dagen på året. För inte sååå länge sedan fick man i princip inte göra annat än att besöka närmsta religiösa inrättning och deppa. Nä, nu är det andra tider och tur är väl det.

Som exempel på trevlig långfredag, kan jag berätta lite om vår. Vi fick nämligen påhälsning av vår dotter, barnbarn, föräldrar och svärföräldrar samt två tjejer som plötsligt kom ut från en sen 60-talsfilm. Jag tror den heter Woodstock...

Tjejerna var dock jättetrevliga, förutom den yngre som hade drabbats av någon mystisk huvudvärkskänsla med tillfälliga förfrysningar. Solen sken från en klarblå himmel, vilket fick den yngre att insvepa sig i en röd-gul-grön-blå burka! Allt för att undvika solens obarmhärtiga strålar. Hon piggnade så småningom till och var sedan lika snutte-gullig, som vanligt.

Eftermiddagen handlade annars om insektsjakt där Jan-Jan spelade en stor roll i sökandet. Oliver var ändå bäst på att fånga de små djuren, som han sedan samlade i en liten låda. För att senare släppa dem fria igen.

Hela tiden smög Ms Isabella Secret Agent, tidvis diskret runt och kollade in allt intressant som hände. Förutom när hon kände för extra-bus...

Allt som allt en heltrevlig dag med god mat och gott sällskap.


No comments:

Post a Comment