Monday, May 11, 2009

Television...

Det konstateras nu att 700 miljoner av våra licenspengar aldrig använts. Dessa lär finnas på ett konto som är avsett för "sämre tider". Samtidigt aviserar SVT och SR nya nedskärningar för både 2010 och 2012. Vad väntar man på? Världens undergång, eller? Är det detta man kallar public service?

En del människor klagar över reklamavbrotten i de kommersiella kanalerna. Jovisst, det kan verka störande ibland. Men, se möjligheterna istället! T.ex. ta en snabb skön promenad på sisådär 3-5 minuter, mata marsvinet eller ring en vän som du inte gärna vill prata länge med. Eller - byt kanal!

Det är ju självklart att pengar styr möjligheterna till att producera och köpa in bättre program. SVT är ett lysande exempel. Trots att man själv använder sig av uttrycket "denna sändning presenteras av..." och "denna sändning i samarbete med...". "Nää, vi ska inte ha reklam i TV..."

Jag påstår inte att de kommersiella kanalerna nödvändigtvis sänder bättre program i alla lägen. Men - möjligheterna att välja är självfallet mycket större.

Här är ett exempel på bra TV-reklam. Vem kan bli irriterad på denna?

No comments:

Post a Comment